Over


't Wilghuuske

Hallo, leuk dat je een kijkje neemt op de website van mijn winkeltje ’t Wilghuuske.

’t Wilghuuske is een tweedehands kledingwinkeltje bij ons op de boerderij in Fleringen, waar gebruikte kleding wordt ingenomen en weer wordt verkocht. De naam ’t Wilghuuske is afgeleid van onze Twentse bijnaam “Wilghoes”.

team member

Ingrid Mollink


Eigenaar
Mijn naam is Ingrid Mollink, eigenaresse. Ik ben getrouwd met Jeroen, en we hebben 4 kinderen. Man Jeroen, dochter Annamarie, schoondochter Noura, zus Wilma, nichtjes Hanne en Wieke, dochters Margot en Diede van vriendinnen, maar ook onze zoons springen bij als het nodig is. Samen zijn we: “Team Wilghuuske!” Het winkeltje is ontstaan toen onze kinderen nog jonger waren en ik naast het huishouden en bijspringen op de boerderij er iets naast wilde gaan doen. Zelf hield ik al erg van “snuffelen” tussen tweedehandskleding. Het is klein begonnen, in een klein stukje afgetimmerde schuur, om het uit te proberen. ‘t Wilghuuske is inmiddels uitgegroeid tot een ruime winkel, en beslaat bijna de hele oppervlakte van de schuur. De winkel met alle werkzaamheden die erbij komen, vormt inmiddels mijn volledige baan.

Wat ik leuk vind aan mijn winkeltje: Mensen!

Het contact met allerlei klanten, overal vandaan. En het spontane contact dat tussen deze mensen ontstaat in mijn winkeltje. Heel gezellig, als buurvrouwen, vriendinnen, collega’s etc. elkaar ontmoeten. En ook erg leuk vind ik dat het steeds een verrassing is wat uit al die dozen, tassen en zakken kleding en schoeisel tevoorschijn komt.

Wat kun je allemaal tegenkomen: Alle maten kleding, van baby- en  kinder- tot dames-

en herenmaten. Sportkleding en gymschoenen, voetbalschoenen, zwemkleding, sieraden,

tassen, sjaals, riemen etc. Alles tweedehands.

Zomer: In het zomerseizoen is er ook een geruime keus in shorts/rokjes/jurkjes en topjes.

Winter: In het winterseizoen behoren ook skikleding, snowboots, en schaatsen tot het assortiment. Het heeft tussen de herfstvakantie en de voorjaarsvakantie een ruime plek in de winkel.

Galakleding: Inmiddels is er ook een ruime keus aan galajurkjes aanwezig. Ideaal voor jonge meiden die kerstgala hebben, of een andere gelegenheid waarvoor ze maar een keertje een jurkje nodig hebben. De jurkjes kunnen worden gekocht, maar ook gehuurd. Huurprijs is 5 euro. Voor jongens zijn ook een aantal kleine en grotere maten zwarte kostuums aanwezig. Deze kunnen worden gehuurd (incl. overhemd) voor 10 euro. Er zijn ook een aantal nette herenschoenen aanwezig. Bij huur van een pak, kun je de schoenen gratis lenen.

Carnavals/verkleedkleding:  In de loop van jaren is de keus in kinder-carnavalskleding ook steeds uitgebreider geworden. Vanaf de herfstvakantie hangt het overzichtelijk in de winkel. Voor volwassenen is gestopt met het verkopen van carnavalskleding. Te weinig vraag ten opzichte van het aantal uren werk wat het met zich meebrengt. Voor volwassenen is er nog wel Tirolerkleding.

Verhuur Sarah/Abrahamkleding: Ruime keus in Sarah/Abrahamkleding, compleet met maskers en pruiken. Te huur (compleet) voor 5 euro. Ideaal voor het aankleden van een pop, of om zelf verkleed als Abraham of Sarah te gaan!

Kom eens langs en laat je verrassen!


Inname

Inname van gebruikte kleding:

-Inname van voorjaars- en zomerkleding vanaf 1 december tot en met 28 februari;

-Inname van najaars- en winterkleding vanaf 1 juni tot en met 30 september.


Verkoop

Verkoop van gebruikte kleding:

-voorjaars- en zomerkleding: vanaf 1 februari tot de zomervakantie;

-najaars- en winterkleding: vanaf de zomervakantie tot 1 maart.

-Iedere week komen er veel nieuwe items in de winkel; het assortiment wordt voortdurend aangevuld (m.u.v. de opruimings-periode)

-Opruiming: Winteropruiming: Vanaf…… januari 50% kassakorting en de finale opruiming: alles voor 1 euro; Voor exacte data volg de sociale media en deze website.

Zomeropruiming: Van …… juni of…. juli 50% kassakorting en de finale opruiming: de laatste week voor de zomervakantie alles voor 1 euro. Voor exacte data volg de sociale media en deze website.


Goede doel

Alle kleding die tijdens het uitzoeken niet geschikt wordt geacht voor ’t Wilghuuske gaat naar het goede doel. Tevens ook alle kleding die na de “inhangtermijn” uiteindelijk niet verkocht is. Er zijn verschillende goede doelen die kleding verkrijgen via ’t Wilghuuske, zowel hier in de buurt als in het buitenland.