Over


't Wilghuuske

Hallo, leuk dat je een kijkje neemt op de website van mijn winkeltje ’t Wilghuuske.

’t Wilghuuske is een tweedehands kledingwinkeltje bij ons op de boerderij in Fleringen, waar gebruikte kleding wordt ingenomen en weer wordt verkocht. De naam ’t Wilghuuske is afgeleid van onze Twentse bijnaam “Wilghoes”.

team member

Ingrid Mollink


Eigenaar
Mijn naam is Ingrid Mollink, eigenaresse. Ik ben getrouwd met Jeroen, en we hebben 4 kinderen. Iedereen uit ons gezin springt bij als het nodig is. ’t Wilghuuske is dus echt een soort familiebedrijfje. Het winkeltje is ontstaan toen onze kinderen nog jonger waren en ik naast het huishouden en bijspringen op de boerderij er iets naast wilde gaan doen. Zelf hield ik al erg van “snuffelen” tussen tweedehandskleding. Het is klein begonnen, in een klein stukje afgetimmerde schuur, om het uit te proberen. ‘t Wilghuuske is inmiddels uitgegroeid tot een ruime winkel, en is mijn fulltime baan.

Wat ik leuk vind aan mijn winkeltje: Mensen!

Het contact met allerlei klanten, overal vandaan. En het spontane contact dat tussen deze mensen ontstaat in mijn winkeltje. Heel gezellig, als buurvrouwen, vriendinnen, collega’s etc. elkaar ontmoeten. En ook erg leuk vind ik dat het steeds een verrassing is wat uit al die dozen, tassen en zakken kleding en schoeisel tevoorschijn komt.

Wat kun je allemaal tegenkomen: Alle maten kleding, van baby- en  kinder- tot dames-

en herenmaten. Sportkleding en gymschoenen, voetbalschoenen, zwemkleding, sieraden,

tassen, sjaals, riemen etc. Alles tweedehands.

Zomer: In het zomerseizoen is er ook een geruime keus in shorts/rokjes/jurkjes en topjes.

Winter: In het winterseizoen horen ook skikleding, snowboots, en schaatsen tot het assortiment.

Galakleding: Inmiddels is er ook een ruime keus aan galajurkjes aanwezig. Ideaal voor jonge meiden die kerstgala hebben, of een andere gelegenheid waarvoor ze maar een keertje een jurkje nodig hebben. De jurkjes kunnen worden gekocht, maar ook gehuurd. Huurprijs is 5 euro. Voor jongens zijn ook een aantal kleine maten zwarte kostuums aanwezig. Deze kunnen worden gehuurd (incl. overhemd) voor 10 euro. Er zijn ook een aantal nette herenschoenen aanwezig. Bij huur van een pak, kun je de schoenen gratis lenen.

Carnavals/verkleedkleding:  In de loop van jaren is de keus in carnavalskleding ook steeds uitgebreider geworden. Vanaf november hangt het overzichtelijk in de winkel. Na de carnaval wordt het opgeborgen. Bij vraag hiernaar, kan het tevoorschijn gehaald worden.

Kom eens langs en laat je verrassen!


Inname

Inname van gebruikte kleding:

-inname van voorjaars- en zomerkleding vanaf 1 december tot en met 28 februari;

-inname van najaars- en winterkleding vanaf 1 juni tot en met 30 september.


Verkoop

Verkoop van gebruikte kleding:

-voorjaars- en zomerkleding: vanaf 1 februari tot de zomervakantie;

-najaars- en winterkleding: vanaf de zomervakantie tot 1 maart.

-Iedere week komen er veel nieuwe items in de winkel; het assortiment wordt voortdurend aangevuld (m.u.v. de opruimings-periode)

-Opruiming: Winteropruiming: de hele maand januari 50 0/0 kassakorting;

Zomeropruiming: de maand juli 50 0/0 kassakorting en de finale opruiming: de laatste week voor de zomervakantie alles voor 1 euro.


Goede doel

Alle kleding die tijdens het uitzoeken niet geschikt wordt geacht voor ’t Wilghuuske gaat naar het goede doel. Tevens ook alle kleding die na de “inhangtermijn” uiteindelijk niet verkocht is. Er zijn verschillende goede doelen die kleding verkrijgen via ’t Wilghuuske, zowel hier in de buurt als in het buitenland.